Συνταγή για κουραμπιέδες

 

Σας έχω τη συνταγή για τους πιο νόστιμους κουραμπιέδες!!

Μοιάζουν με μπισκοτάκια και μοσχομυρίζουν βούτυρο!!

Ελπίζω να τα δοκιμάσετε και εσείς!

 

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. βούτυρο γάλακτος ( εγώ χρησιμοποίησα lurpak )

250 γρ. αμύγδαλα, χονδροκομμένα και καβουρδισμένα

1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα βανίλια

220 γρ ζάχαρη άχνη

50 γρ. κονιάκ ( ή ρούμι )

1.200 γρ αλεύρι

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Με ένα σύρμα ή στο μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο γάλακτος και τα 220 γρ. ζάχαρη άχνη μέχρι να μαλακώσουν και να αφρατέψουν.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα βουτύρου-άχνης. Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι και προσθέτουμε το ρούμι και τα αμύγδαλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ( θα πρέπει να έχουν πάρει ένα ωραίο χρυσό – καφέ χρώμα. προσοχή να μην είναι ωμά!!)

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τα βουτάμε στην άχνη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: για να διατηρηθούν αρκετό καιρό οι κουραμπιέδες σας, να τους έχετε σε ένα κουτί που κλείνει αεροστεγώς.

 

Καλή επιτυχία!!!!!

DSC05005                                  DSC05004

DSC05006



follow me @helenaphilippi