Τα παραδοσιακά ελληνικά γλυκά είναι αγαπημένα.
Έτσι, αποφάσισα να φτιάξω μια εύκολη καρυδόπιτα που αρέσει στους περισσότερους!
Φυσικά και θα μοιραστώ τη συνταγή μαζί σας.
Πάρτε χαρτί και μολύβι να σημειώσετε τα υλικά.
Υλικά:
- 1/2 φλιτζάνι Βιτάμ
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 1 φλιτζανάκι κονιάκ
- 3 φλιτζάνια καρύδια αλεσμένα
- 4 αυγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
- 1 κουταλιά κοφτή κανέλα
Σιρόπι:
- 2 φλιτζάνια νερό
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 φλούδα λεμονιού
- λίγες σταγόνες λεμονιού
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε τη φρυγανιά, την κανέλα, το μπέικιν, το βούτυρο και τέλος τα καρύδια συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Εκτέλεση για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού για 5 λεπτά.
Αφαιρούμε την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού.
Ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό πάνω στην καρυδόπιτα.
Αυτή ήταν η συνταγή για τη σπιτική μας καρυδόπιτα!
Σχόλια και παρατηρήσεις καλοδεχούμενα.
Καλή σας επιτυχία!!!