Καθαρίζεις σωστά το πρόσωπό σου; part 1: Μαντηλάκια

Ο σωστός τρόπος καθαρισμού της επιδερμίδας μας θεωρώ πως παραμένει γρίφος για πολλές από εμάς, και η καθεμία έχει υιοθετήσει τη δική της ρουτίνα.

Έτσι σκέφτηκα να ετοιμάσω μια ”τριλογία” με posts αφιερωμένα στους συνηθέστερους τρόπους που επιλέγουμε να καθαρίζουμε το δέρμα μας και να τα αναλύσουμε λίγο παραπάνω.

 

Στο πρώτο μέρος της σειράς, θα ασχοληθούμε με τα μαντηλάκια καθαρισμού προσώπου.

Ας ξεκινήσουμε αναφέροντας το μεγαλύτερο συν που έχει το να καθαρίζεις το πρόσωπό σου με μαντηλάκια που δεν είναι άλλο από την σούπερ ευκολία. Γυρνάς από τη βόλτα σου κουρασμένη, το μόνο που θες να κάνεις είναι να ξαπλώσεις στο κρεβάτι σου και φυσικά η διαδικασία ξεβάφομαι-πλένομαι σου φαίνεται βουνό. Εδώ είναι που τα μαντηλάκια σε βοηθάνε γιατί και κάνεις ντεμακιγιάζ αλλά και αφαιρείς τη λιπαρότητα από το δέρμα σου.

 

Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος να χρησιμοποιούμε τα μαντηλάκια;

Ο βασικότερος κανόνας είναι πως ποτέ δεν πρέπει να ασκείς πίεση και να τρίβεις το δέρμα σου. Δεν καθαρίζεις καλύτερα το πρόσωπο σου με αυτό τον τρόπο αντίθετα δημιουργείς κοκκινίλες. Επίσης, πάντα ξεκινάμε καθαρίζοντας τις περιοχές με την περισσότερη λιπαρότητα, συνήθως είναι το ταφ, και έπειτα προχωράμε στο υπόλοιπο με πολύ απαλές κινήσεις. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή των ματιών, διότι εάν έχεις πολύ μακιγιάζ στα μάτια σου, ενδέχεται να “τρέξει” στο εσωτερικό του ματιού σου και να τα ερεθίσεις. Στην περίπτωση αυτή προτίμησε ένα προϊόν εξειδικευμένο για το ντεμακιγιάζ ματιών.

Μην ξεχνάς πως τα μαντηλάκια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν καθημερινός, μοναδικός τρόπος καθαρισμού της επιδερμίδας σου. Είναι ιδανικά για το ντεμακιγιάζ σου, όχι όμως να καθαρίσουν σε βάθος το δέρμα σου. Ιδανικά, μπορείς να τα έχεις πάντα στη τσάντα σου, ειδικά όταν δεν προλαβαίνεις, να κάνεις καθαρίζεις συγκεκριμένα σημεία που έχει αλλοιωθεί το μακιγιάζ και να το ανανεώνεις.

Τέλος, στην αγορά θα βρεις μαντηλάκια τα οποία είναι αποκλειστικά για καθαρισμό αλλά και τα κλασικά ντεμακιγιάζ μαντηλάκια. Προσωπικά επιλέγω αυτά που συνδυάζουν και τα δυο και ο λόγος είναι απλός: ευκολία!

Τα δικά μου αγαπημένα είναι:

(πάτησε παρακάτω για λεπτομέρειες)

Bioten – cleansing wipes 

 

Garnier- μαντηλάκια micellaire 

Νivea – μαντηλάκια καθαρισμού creame care

 

Stay tuned για το δεύτερο και τρίτο μέρος της “τριλογίας” μας και εννοείται πως περιμένω τις απορίες και τα σχόλια σου!!