Πως να πετύχεις το απόλυτο colour correcting

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετώπιζα πάντα κάνοντας το μακιγιάζ μου ήταν οι δυσχρωμίες που δημιουργούνταν σε διάφορα σημεία του προσώπου μου, ειδικότερα στα σημεία όπου υπήρχαν κόκκινα σημάδια, μιας και το δέρμα μου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Έτσι, ξόδευα άπειρες ώρες μπροστά από stands εταιρειών σε πολυκαταστήματα προσπαθώντας να βρω το foundation που θα μου προσφέρει ομοιόμορφη κάλυψη, μια προσπάθεια που δε στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία. Επιτέλους όμως, εδώ και αρκετό καιρό η λύση δόθηκε για όλες εμάς που δεν έχουμε αψεγάδιαστο δέρμα, μιας και στην αγορά κυκλοφόρησαν προϊόντα για να κάνεις colour correcting. Τι είναι όμως το colour correcting και πως θα το πετύχεις σωστά;

Η φιλοσοφία του colour correcting είναι να τοποθετήσουμε μια απόχρωση πάνω στο “προβληματικό” χρώμα του δέρματος ώστε να το καλύψει και να δημιουργηθεί μια ομοιομορφία όταν θα τοποθετήσουμε το foundation. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να σημειώσεις ποια απόχρωση είναι ιδανική για να καλύψεις όποια ανάγκη έχει το δέρμα σου.

Σε όλες τις εταιρείες θα βρεις σχεδόν τις ίδιες αποχρώσεις οι οποίες έρχονται σε μορφή concelear. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

πράσινομειώνει την ερυθρότητα και ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος μιας και είναι το πιο σύνηθες πρόβλημα.

μπλε: εξαφανίζει την ωχρότητα ( για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες)

ροζ: φωτίζει ( για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες)

κίτρινο: δίνει λάμψη ( για ανοιχτόχρωμες έως μέτριες επιδερμίδες)

πορτοκαλί: εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους ( για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες)

κόκκινο: εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους ( για σκούρες επιδερμίδες)

 

 

Πως θα πετύχεις το τέλειο colour correcting;

Αρχικά, προσπάθησε να καταλάβεις τις ανάγκες της επιδερμίδας σου ώστε να κάνεις τη σωστή επιλογή αποχρώσεων. Έπειτα, κάνε έρευνα αγοράς και βρες τα προϊόντα που θα πληρούν τις απαιτήσεις σου. Τέλος, τοποθέτησε με μεγάλη ακρίβεια πάνω στα σημεία που θες να σβήσεις.

 

Τα δικά μου αγαπημένα προϊόντα για colour correcting είναι τα master camo pens από τη Maybelline. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώ το πορτοκαλί με το οποίο καλύπτω τους μαύρους κύκλους αλλά και το ροζ με το οποίο δίνω λάμψη στα ζυγωματικά. Σου προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη τα master camo pens διότι είναι ιδιαίτερα εύχρηστα μιας και μοιάζουν με στυλό, οπότε απλά τοποθετείς στα σημεία που θες να διορθώσεις χωρίς να χρειάζεσαι πινελάκια ή οτιδήποτε άλλο. Κυκλοφορούν και στις 6 αποχρώσεις που σου ανέφερα παραπάνω και σίγουρα θα βρεις το ιδανικό για σένα. Επίσης, είναι αρκετά οικονομικά, μιας και κοστίζουν περίπου 10€. Δοκίμασε τα και θα εντυπωσιαστείς από το αποτέλεσμα.

 

 

MASTER CAMO PENS I LOVE U !!