Σαββατοκύριακο στο Γαλαξίδι

Αυτό που μου έλειψε περισσότερο αυτούς του τρεις μήνες περιορισμών λόγω της πανδημίας, ήταν η ελευθερία να μπορώ να πάω ένα διήμερο, μια εκδρομή, ένα ταξίδι. Έτσι, με την άρση των μέτρων και την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων, αποφασίσαμε να φύγουμε ένα Σαββατοκύριακο, να αλλάξουμε παραστάσεις και να ξεκουραστούμε. Επιλέξαμε το Γαλαξίδι γιατί θέλαμε κάτι κοντινό και ήσυχο, και επειδή μας άρεσε πάρα πολύ παρακάτω θα σου δώσω κάποια tips για να περάσεις και εσύ σουπερ.

Που να μείνεις

Το ξενοδοχείο Γανυμήδης είναι απ τις καλύτερες επιλογές ( εάν όχι η καλύτερη ) στην περιοχή. Ένα πανέμορφο καπετανόσπιτο του 19ου αιώνα, καθαρό, με μια αυλή ονειρική όπου σερβίρεται και το βραβευμένο νοστιμότατο πρωινό του το οποίο δεν πρέπει να χάσεις. Πίτες, κεικ, μαρμελάδες όλα χειροποίητα και πεντανόστιμα.

Που να βγεις

Στη βόλτα σου στο λιμάνι θα βρεις πολλές επιλογές . Θα πας στο μπρικι για μεζέδες και κρασάκι και θα απολαύσεις το σούπερ χαλαρό vibe. Επίσης μη χάσεις και τον Σκελετόβραχο. Δοκίμασε μπακαλιάρο με σκορδαλιά από όσπρια, πεντανόστιμο γαύρο μαρινάτο με πάπρικα και φοβερό χταπόδι ceviche και θα με θυμηθείς.

Καφέ θα πιεις στην Αιολίδα, κοντά στο άλσος, με υπέροχη θέα σε όλο το Γαλαξίδι αλλά και στο Καφφενείο το οποίο είναι πολύ ωραίο και το βράδυ για ποτό με ωραία μουσική.

Το Γαλαξίδι είναι μικρό, όμορφο, γραφικό, ιδανικό για μίνι απόδραση, και για να πάρεις μια δόση από νησί μέχρι τις καλοκαιρινές διακοπές. Αξίζει να το επισκεφτείς!