Τα beauty βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις μετά τις διακοπές

Οι καλοκαιρινές διακοπές τελείωσαν ( σχεδόν για όλους) και εδώ και μια βδομάδα προσπαθώ να βάλω τα πάντα σε μια τάξη και να βρω τους ρυθμούς μου ξανά. Στα πλαίσια αυτής της τακτοποίησης προσπάθησα να οργανώσω και την beauty routine μου, μιας και μετά τις διακοπές προστέθηκαν κάποια βήματα παραπάνω τα οποία και θα μοιραστώ μαζί σου σε αυτό το post. Είμαι σίγουρη πως θα βοηθήσουν και εσένα.

 

βήμα 1: Srub

Το σημαντικότερο είναι να καθαρίσουμε σε βάθος το δέρμα μας από τα νεκρά κύτταρα και να το προετοιμάσουμε να δεχθεί όσο καλύτερα γίνετε την ενυδατική κρέμα.

 

 

 

βήμα 2: Ενυδάτωση 

Μετά από 17 μέρες εκτεθειμένη στον ήλιο όπως καταλαβαίνεις το δέρμα μου αφυδατώθηκε. Αυτό που κάνω είναι να βάζω όσο γίνετε συχνότερα ενυδατική και στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο. Επιλέγω ενυδατικές κρέμες για πολύ ξηρές επιδερμίδες ( αν και κανονικά δεν έχω ξηρό δέρμα) ώστε να έχω όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, όταν νιώθω πως το δέρμα μου έχει καεί με βοηθάνε πολύ οι cooling κρέμες.

 

 

βήμα 3: Μάσκα προσώπου

Για extra ενυδάτωση χρησιμοποιώ μάσκα προσώπου με βάση την aloe για να με βοηθήσει στα σημεία του προσώπου, όπως το Τ, όπου με έχει “κάψει” λίγο περισσότερο ο ήλιος.

 

βήμα 4: serum

Τελευταίο βήμα για επανόρθωση και λάμψη στο δέρμα είναι η εφαρμογή ενός serum με υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης c, αντιοξειδωτικά και ω-λιπαρά οξέα.

 

βήμα 5: Μάσκα μαλλιών

Ο ήλιος, το αλάτι, το χλώριο της πισίνας φυσικά ταλαιπωρούν το μαλλί, το αφυδατώνουν και πολλές φορές, ιδιαίτερα οι άκρες, μοιάζουν με άχυρο. Αρχικά, κουρεύω λίγο τις άκρες για να καθαρίσουν και έπειτα κάνω πολλές μάσκες μαλλιών για βαθιά ενυδάτωση, θρέψη και επανόρθωση. Αλλάζω σαμπουάν, conditioner κλπ και επιλέγω όσα απευθύνονται σε ξηρά μαλλιά.

 

βήμα 6: Spray μαλλιών για επανόρθωση

Τελευταίο βήμα, ψεκάζω κάθε πρωί και βράδυ τα μαλλιά μου με λάδι για θρέψη και επανόρθωση!

 

extra tips:

  • Προσπαθώ να καταναλώνω όσο περισσότερο νερό μπορώ, μιας και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος ενυδάτωσης.
  • 4-5 μερίδες φρούτα και λαχανικά την ημέρα πάντα βοηθάνε και σε κάνουν να νιώθεις αλλά και να δείχνεις σούπερ!

 

Περιμένω τα δικά σου beauty βήματα και φυσικά να μου προτείνεις προϊόντα!